dijous, 12 de febrer del 2009

Campanya per evitar que Levantina de Seguridad vigili patrimoni públic del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

L'ACCENT.CAT
Divendres, 30 de gener de 2009 11:13

Roberto (centre) és president d'España 2000 i propietari de LevantinaUna campanya d'enviaments massius de correus electrònics al conseller de Cultura, pretén evitar que l'empresa Levantina de Seguridad, propietat de l'ultra José Luis Roberto, assumeixi la vigilància de tres monuments que formen part del Museu d'Història de Catalunya. Cultura no nega els fets i afirma que s'ha adjudicat el servei a una empresa homologada.

>> Carta per enviar al conseller Tresserras

L'empresa Levantina de Seguridad és propietat de José Luis Roberto, president del partit ultra, racista i espanyolista España 2000. Roberto també és al mateix temps president de l'Asociación Nacional de Empresarios de Locales de Alterne (ANELA), la patronal dels explotadors sexuals (ressenya de Los amos de la prostitución en España a L'ACCENT 145). Amb aquests antecedents no és estrany que aquesta empresa hagi protagonitzat múltiples incidents de caràcter xenòfob, homòfob i feixista.

Vigilància de tres monuments
A partir de l'1 de febrer i segons ha fet públic el portal Pobleviu.cat, l'empresa propietat del president d'España 2000, assumirà la vigilància i el control d'accés als castells d'Escornalbou (el Baix Camp) i Miravet (la Ribera d'Ebre) i a la cartoixa d'Escaladei (el Priorat). Els tres monuments, formen part del Museu d'Història de Catalunya, gestionat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Per aquest motiu s'ha engegat una campanya d'enviament massius de correus electrònics tant al conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, com el delegat territorial, Adam Manyé. El portal Pobleviu.cat ha recordat que anys enrere l'Ajuntament de Reus va rescindir un contracte amb Levantina després de l'oposició popular.

Resposta de Cultura

Cultura no nega els fets. El Departament respon als correus electrònics afirmant que "l'adjudicació del servei s'ha realitzat segons procediment negociat". En aquest tràmit administratiu hi participen "empreses homologades" com és el cas de Levantina de Seguridad. L'homologació com a empresa per prestar serveis de seguretat a la Generalitat es va produir l'any passat.

>> Carta per enviar al conseller Tresserras i el delegat territorial de Cultura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada